miercuri, 29 iunie 2011

Trairile unui romantic

Se stie ca in zilele noastre se intampla ca romantismul sa se gaseasca cat mai rar,iar cel ce il are este considerat un visator.Dar ce se intampla atunci cand acel visator se trezeste la realitate  si persoana pe care o credea potrivita pentru el este de fapt doar o fantasma a carui scop este sa distruga.
Asta este si povestea mea.
In urma cu ceva ani, descumpanit de viata si socul creat de trecerea in nefiinta a celui mai minunat om de pe pamant(mama) am inceput sa il urasc pe Dumnezeu. Am incercat sa ma razbun pe el fara sa ma gandesc la consecinte.
Insa el cum este mereu bun si iertator...mi-a trimis ceea ce credeam eu la aceea vreme (acum cred ca a fost o mare incercare) un inger. Inger care m-a invatat ce inseamna viata si cum trebuie privita dragostea. Eu ii spuneam "femeie cu chip de inger",datorita ei,si pentru asta am sa ii multumesc in sufletul meu mereu, am descoperit iubirea.
Iubirea de frumos,iubirea de viata. Iubeam tot,dar cel mai minunat sentiment il aveam crezandu-ma adorat,alintat.
Nu-mi venea sa cred ca eu sunt cel alintat,ca pot face o femeie fericita ,asa precum o simteam pe ea, precum imi spunea.
Vorbeam mereu si imi amintea cat de special sunt in viata ei,m-a facut sa imi pierd capul,i-am oferit inima pe tava,mi-am pus viata amanet pentru iubirea ei. Dar la fel ca orice minune care nu tine... totul s-a dus intr-o secunda. Din femeia iubitoare si zambitoare a devenit o femeie de nerecunoscut, ridicand un zid construit din indiferenta,repulsie si dezgust. Nu am inteles-o niciodata desi uneori dupa aceste toane imi spunea ca eu sunt cel care nu intelege,ca nu imi pasa de ea,ca de fapt eu sunt special pentru ea.Acum recunosc in fata ei: m-am umilit in ultimul hal.Nu sunt demn a fi barbat ,dar... s-a intamplat ,eram ingenucheat de iubire. Acum am confirmarea ca am fost doar un joc pentru ea,o razbunare impotriva celorlalti barbati din viata ei.
Recunosc ca am suferit si numai Dumnezeu stie prin ce am trecut din cauza acestei "fantasme". Cu siguranta nu il poti numi  om pe cel cu inima rece,dar tousi exista astfel de oameni.
In viata mea am avut de invatat multe din experintele traite.
Am invatat sa fac deosebirea intre bucurie si fericire(doua sentimente asemanatoare,dar total diferite).
Am invatat sa fac diferenta intre dragoste si sex.
Am invatat ca nimic nu se sfarseste,totul se transforma si prinde alt contur.
Am invatat ca poti cerne raul si sa pastrezi bunatatea.
Am invatat sa primesc ura si sa o transform in iubire.
Am invatat sa iubesc omul asa cum este el.
Am invatat ca pentru a atinge fericirea trebuie sa treci prin valea suferintei.
Dar sentimentul cel mai minunat  e ca am invatat sa zambesc chiar si atunci cand inima imi plange.
Revenind la povestea mea,am suferit mult, dar nu nu am s-o urasc niciodata,desi ma intreb de ce eu?
Recunosc ca inca ma doare ca am intrat in jocul unui actor priceput. Dar spre surprinderea mea,in viata mea aveau sa se intample fenomene ciudate.A reaparut iubirea. Este adevarat, acum sunt indragostit iar, dar de data aceasta, ea este aceea care pune mult suflet in relatia noastra, eu avand un pic de teama datorita experientei prin care am trecut, si totusi voi risca. Imi plac riscurile.
Intre noi s-a creat o legatura fantastica, inca nu imi revin si ma intreb: merit eu iubire?, merit eu un destin minunat?,exista oare linistea de dupa furtuna?. Se pare ca da. Voi lasa destinul sa decida pentru mine,pentru noi.Pe langa aceasta iubire au aparut oameni miunati care imi incanta inima mereu,semn ca exista transformare. In momentul in care va scriu aceste randuri sunt bucuros ca TRAIESC,IUBESC si privesc viata cu optimism.
Aceasta a fost un rezumat al povestii mele. Sper sa o concretizez pe viitor intr-o carte cu ajutorul unor prieteni,iar pe viitor am sa va scriu anumite ganduri despre ceea ce creeaza aceea femeie in inima mea.
Femeie, tu prin insasi minunea nasterii, esti minunata,tu prin crearea lumii dai esenta vietii,fara tine ar fi pamantul arid, imbatranit vietii si pentru asta,eu ca barbat, iti spun ca faci parte din divin,si te iubesc.
Indemnul meu este; IUBITI,TRAITI ,ZAMBITI si FITI FERICITI.

Ii doresc acelasi lucru si "fantasmei",sa fie fericita si sa-si priveasca viitorul, caci vom ajunge la o anumita varsta cand ne vom intreba:cine sunt?,ce am facut in viata asta?. Tot ceea ce am scris e scris din inima